zondag 19 september 2010

Kohl your eye!

Oogpotlood... What does Mr. Wiki has to say about this...?!

Oogpotloden werden vroeger van kohl gemaakt, daarom noemt men een oogpotlood ook wel een kohlpotlood. Een oogpotlood moet, afhankelijk van de gewenste dikte van de lijn, regelmatig geslepen worden. Er bestaan ook hervulbare potloden.
Er bestaan vele merken oogpotloden, die verschillende soorten aanbieden. Oogpotloden kunnen variëren in kleur, textuur en type. De meeste oogpotloden zijn zwart, maar er zijn ook grijze en bruine oogpotloden verkrijgbaar, en zelfs kleuren als paars en blauw zijn verkrijgbaar. De huid rondom het oog is erg kwetsbaar, waardoor het belangrijk is dat het oogpotlood een zachte punt heeft en goed over de huid kan glijden.

Dat weten we dan ook weeral...
Laat ik m'n persoonlijke inbreng vooral niet vergeten, want anders zou deze blogpost wel heeeel kort zijn!
Oogpotloden zijn iets unieks. Ze werden ontworpen om je oog letterlijk in de verf te zetten en te benadrukken. Waarom heeft een oogpotlood nu zoveel effect? Omdat je het zooooo dicht rond je oog gebruikt. Neem nou bijvoorbeeld een zwart oogpotlood. Doordat je dit vlak naast het wit van je oog plaatst, creëer je een groot contrast waardoor je ogen er echt "uitspringen".
Dit merk je ook goed wanneer je een ooglook maakt. Zonder oogpotlood of eyeliner is je ooglook misschien wel mooi, maar werk dit af met eyeliner en de look wordt veel intenser en interessanter.

Tegenwoordig heb je ongelooflijk veel verschillende oogpotloden. Je hebt er die vet zijn en heel gemakkelijk kleur afgeven. Daarnaast heb je de droge oogpotloden. Aan jou om uit te zoeken waar je het liefst mee werkt. Ik persoonlijk raad een vet potlood aan, omdat de huid rond je ogen al zo gevoelig is en je op die manier geen twintig keer heen en weer moet met je potlood!

Wil je de kleur van je ogen intenser doen lijken, dan kan je gekleurde oogpotloden gaan gebruiken. Waar je dan op moet letten, is dat je de complentaire kleur van je oogkleur gaat gebruiken.
Bijvoorbeeld:
Blauwe ogen: koper, roestbruin, oranje.
Groene ogen: de complementaire kleur is hier rood, maar als je dit gebruikt lijk je ziek dus raad ik je ook aan om in de roesttinten te blijven of paars te gebruiken.
Bruine ogen: Lucky one! Bij bruine ogen staat alles, dus leef je lekker uit!

Hieronder zie je enkele oogpotloden uit m'n stash en zeg ik je waarom ik deze wel of niet gebruik.



Bovenaan: CR 201.
Onderaan: CR 204.
Deze twee oogpotloden van Paris Berlin zijn...ok.
Ze zijn niet vet, maar ook niet droog. Ze zijn redelijk lang, waardoor je er uiteraard lang mee doet. De bovenste kleur is wit, de onderste heeft een bruine kleur.



Hier zie je twee oogpotloden van Trucco. De blauwe heet Streak en de andere heet Nude.
Ik ben geen fan van deze potloden. Ik vind ze iets te droog.
De nude-kleur is wel een goede kleur om op de waterlijn te gebruiken als je voor een nude look gaat. Wanneer je wit gaat gebruiken vind ik het nogal snel te gemaakt overkomen en dat wil je net niet als je voor nude gaat!




Hier hebben we twee verschillende merken. Het linkse potlood is van H&M in de kleur Black (origineel gevonden). Dit potlood is eigenlijk verrassend goed. Het geeft snel kleur af en het zwart is redelijk intens.
Rechts hebben we een potlood van Kryolan in de kleur 971. Dit potlood vind ik echt crap. Het is heel droog en het zwart lijkt eerder grijs.










Deze potloden van Gosh zijn geweldig!
Ze geven zeer goed kleur af en de kleuren zijn heel mooi qua intensiteit en glans.
Van boven naar onder: Funky Violet. Dit is een zeer mooie donkerpaarse/ aubergine kleur. Daaronder zie je Green Grass. Dit is echt een fle grasgroene kleur. En als laatste hebben we Cool Mint. Dit is een fel lichtblauwe kleur die zeer koel oogt.



4 Mac-potloden. De zwarte heet Smolder. Het perfecte zwarte oogpotlood. Vet, intens zwart en het blijft de hele dag zitten. Daarnaast hebben we Artistic License. Dit was een limited edition, dus spijtig   genoeg niet meer te vinden. Het is een heel felle turqoise kleur. De paarse kleur heet Rave. Dit is één van m'n lievelingspotloden. Het is een hele donkerpaarse kleur waar lichte felpaarse deeltjes doorheen zitten. Heel
speciaal. Als laatste zie je onderaan Colour Matters. Deze was eveneens limited edition. Het is een felgroene kleur waar toch ook wel wat geel doorheen zit. Een zeer unieke kleur.



Als laatste hebben we het Jumbo eye pencil in Milk van NYX. Dit is ondertussen een heel bekend oogpotlood geworden. Het is heel romig en je kan het voor meerdere doeleinden gebruiken. Als oogschaduwbasis, als highlighter en uiteraard als oogpotlood. Een zeer handig potlood om in je stash te hebben!

Dan heb ik voor jullie nog enkele swatches.

Met flits:

Van links naar rechts, bovenaan te beginnen:
Paris berlin: CR 204, CR201,.
Trucco: Streak, Nude.
H&M: Black.
Kryolan: 971.
Gosh: Funky violet, Cool mint, Green  grass.
Mac: Colour matters, Artistic license, Rave, Smolder.
NYX: Jumbo eye pencil in Milk




Bij kunstlicht:

Zelfde volgorde als hierboven.










Ik hoop dat jullie er wat aan hadden.
Vragen, suggesties,... Contact me!

La revedere
MM

2 opmerkingen: